Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Çukurova’da en düşük ücret 3 bin 350 TL oldu

Çukurova’da en düşük ücret 3 bin 350 TL oldu

Çukurova’da en düşük ücret 3 bin 350 TL oldu

Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, 2021 yilinda belediye emekçilerine en az 3 bin 155 TL maas ödenecegini açikladi. Evli ve çocuklu belediye çalisanlari için en düsük ücretin 3 bin 250 TL olarak uygulanacagini belirten Baskan Soner Çetin, park bahçeler, temizlik gibi sahada çalisan isçilerin de bu rakamin yüzde 10-15 fazlasini alacagini söyledi.
Çukurova Belediyesi’nde evli ve çocuklu isçiler için uygulanacak en düsük ücret 3 bin 350 TL olarak açiklandi.
Her zaman isçinin yaninda olduklarini belirten Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, “Belediyemizde çalisan bekar ve çocuksuz isçilerin en düsük ücreti 3 bin 155 TL olacak. Evli ve çocuklu olanlar için en düsük ücret 3 bin 350 TL olarak uygulanacak. Sahada çalisan park bahçeler, temizlik gibi görevlerde çalisanlar ise bu rakamlarin yüzde 10-15 fazlasini alacak. Zaten çalisanlarimizin büyük bölümünü sahada çalisan evli ve çocuklu emekçiler olusturuyor” dedi.

Emekçilerin yeni yilini kutlayan ve saglikli, huzurlu bir yil dileyen Baskan Soner Çetin, “Emekçilerimiz fedakarca hizmet veriyorlar. Yazin sicaginda, kisin yagmurda çamurda Çukurova Halki için alin teri döküyorlar. Verdigimizden daha fazlasini hak ettiklerini biliyoruz. Tüm imkanlarimizi zorlayarak bu rakamlari belirledik. Onlarin biraz olsun nefes almasini, yasam standardini yükseltmeye çalistik. Isçilerimiz için ne yapsak azdir. Insallah daha iyi imkanlara kavustugumuzda emekçilerimizin kosullarini daha da yükseltecegiz” seklinde konustu.

Önceki gün hükümetin belirledigi asgari ücret 2 bin 825 TL 90 kurus olarak açiklanmisti.



  • Perşembe 26.3 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı